Premium B2B aanbod

Kwalitatieve en snelle dienstverlening

Full service pakket (AIA / EPC / KEI)

Erkende asbestinspecteurs

Premium B2B aanbod

Kwalitatieve en snelle dienstverlening

Full service pakket (AIA / EPC / KEI)

Erkende asbestinspecteurs

Jouw centraal punt voor asbest sloopopvolging

Onze sloopdeskundigen kregen een uitgebreide opleiding in sloopopvolging en zijn allen gecertificeerd. Hun professionele aanpak en kennis expertise maken het verschil ‘on the field’.

afbeelding

Wat is Sloopopvolging ?

Een sloopopvolgingsplan bevat een gedetailleerde inventaris van alle bouwmaterialen in een gebouw dat zal worden gesloopt. Het dossier beschrijft hoe het sloopproces zal verlopen en welke maatregelen er genomen moeten worden om dit op een veilige en milieuvriendelijke te laten gebeuren. Huispunt maakt voor u het sloopopvolgingsplan op en voert het eventuele controlebezoek uit.

Wat kan u verwachten ?

Wanneer u een sloopopvolgingsplan aanvraagt, komen onze deskundigen een grondige inspectie uitvoeren van het pand of de installaties die gesloopt zullen worden. Hierbij wordt onderzocht of er sprake is van asbesthoudende materialen en in welke mate deze aanwezig zijn.

 

Op basis van deze inspectie wordt vervolgens een gedetailleerd sloopopvolgingsplan opgesteld. Dit plan bevat onder andere informatie over de aanwezige asbesthoudende materialen, de locatie en omvang ervan, de saneringsmethoden die gebruikt worden om het asbest te verwijderen en de veiligheidsmaatregelen die genomen worden om de blootstelling aan asbest te voorkomen.

 

Huispunt biedt u professionele begeleiding en ondersteuning tijdens het gehele sloopproces. Dit omvat onder andere het toezicht op de sanering van de asbesthoudende materialen, het controleren van de luchtkwaliteit tijdens en na de sanering en het opstellen van een eindrapportage om aan te tonen dat de sloop veilig en verantwoord heeft plaatsgevonden.

Kies het plan dat jij nodig hebt

Offertes voor sloopopvolging zijn maatwerk. Gelieve ons te contacteren en wij starten samen met u het vooronderzoek op.

Swipe

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat u vaak het bos door de bomen niet meer ziet wat betreft het aanvragen van een asbestattest en wat dit allemaal inhoudt. Wij hebben dit allemaal voor u op een rijtje gezet in onze vragen en antwoorden sectie.

Het sloopopvolgingsplan, ook bekend als een sloopbeheerplan, is een essentieel document dat wordt opgesteld om de sloop van een gebouw of constructie op een veilige en milieuvriendelijke manier te beheren. Dit plan bevat gedetailleerde informatie over de te slopen structuur, de aanwezige materialen, de afvalstromen, en de wijze van sloop. Het plan zorgt ervoor dat alle materialen op een verantwoorde wijze worden verwijderd, gescheiden en afgevoerd, en is vooral belangrijk voor het identificeren en beheren van gevaarlijke stoffen zoals asbest.

De asbestinventaris speelt een cruciale rol binnen het sloopopvolgingsplan. Asbest is een gevaarlijk materiaal dat, indien verstoord, ernstige gezondheidsrisico's kan veroorzaken, zoals asbestose, longkanker en mesothelioom. Een accurate en gedetailleerde inventaris zorgt ervoor dat:

  • Risico’s worden geïdentificeerd: De locaties en de conditie van asbesthoudende materialen worden duidelijk vastgesteld.
  • Veilige verwijderingsprocedures: Het plan kan specifieke richtlijnen bevatten voor de veilige verwijdering en afvoer van asbest, inclusief de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsmaatregelen voor werknemers.
  • Wettelijke naleving: Het helpt bij het voldoen aan nationale en internationale regelgeving met betrekking tot asbestverwijdering.
afbeelding

Vraag een offerte aan

Sinds november 2022 is het asbestattest verplicht bij de verkoop van een gebouw dat vóór 2001 werd gebouwd. Huispunt bezorgt u binnen 5 werkdagen een erkend attest.

Wat zeggen onze klanten ?

We vinden het heel belangrijk om jouw input, goed of slecht, te ontvangen. We kunnen hier alleen maar beter door worden en onze service en kwaliteit nog beter maken. Dus geef ons gerust een review op onze google businesspagina.

Tijl Huysman

Heel tevreden van de service, een goede communicatie en het bedrijf heeft zich aan alle afspraken gehouden. TOP!

Geert Verscheure

Vlotte communicatie en goede coördinatie voor het opmaken van de noodzakelijke attesten bij verhuur of verkoop van onroerend goed.

Hugo Pauwels

Deskundig, vriendelijk en duidelijke informatie

Erik Nielandt

Heel vriendelijke en correcte afhandeling

eddy van Damme

Zeer vlotte klantvriendelijke communicatie en in overleg een perfecte uitvoering en afwerking van de meetpunten.

Nicole Van der beken

Correct - klantvriendelijk - geen lange wachttijd -correct en ongeveer de afgesproken prijs

Jelline De Backer

Zeer vlotte communicatie en opvolging. Voor al je attesten ben je hier op het juiste adres! Sterk aan te bevelen

Swipe


Klanten


Partners


BE 0736 416 674 - alle rechten voorbehouden

Made by