Premium B2B aanbod

Kwalitatieve en snelle dienstverlening

Full service pakket (AIA / EPC / KEI)

Erkende asbestinspecteurs

Premium B2B aanbod

Kwalitatieve en snelle dienstverlening

Full service pakket (AIA / EPC / KEI)

Erkende asbestinspecteurs

Jouw centraal punt voor asbest attesten

Huispunt is gespecialiseerd in het opmaken van asbest attesten nodig voor de verkoop van woningen met bouwjaar voor 2001. Wij leveren het attest binnen 5 werkdagen en zorgen voor een snelle en professionele afhandeling.

asbest inspector

Wat is een asbestattest ?

Het asbestattest geeft informatie over de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in een gebouw. Het bevat ook te treffen maatregelen om de veiligheid van de bewoners, de werknemers en het milieu te garanderen. Bij de verkoop van een gebouw of bij renovatiewerken is een geldig asbestattest verplicht. Asbesthoudende materialen zijn schadelijk voor de gezondheid en kunnen leiden tot ernstige ziektes zoals longkanker en asbestose. Het asbestattest zorgt ervoor dat asbestverdachte materialen worden geïdentificeerd en de krijtlijnen worden uitgetekend om deze op een veilige en verantwoorde manier te verwijderen.

Hoe gaan wij tewerk ?

De gecertifieerde ADI’s – asbestdeskundigen-inventarisatie – van Huispunt genoten allemaal een intensieve opleiding. Bij hun inspecties en inventarisaties volgen ze strikt het inspectieprotocol van de OVAM en onze beroepsfederatie.

Opdrachtformulier

01

De eigenaar van het te onderzoeken pand ondertekent een opdrachtformulier. Hierin worden de opdracht en de omvang van de inventarisatie duidelijk gedefinieerd.

Vooronderzoek

02

De opdrachtgever zal aan de deskundige alle nuttige documenten bezorgen die relevant zijn voor het onderzoek. Hierbij denken we aan bouwplannen, lastenboeken…Deze documenten zijn noodzakelijk voor het vlotte verloop van het plaatsbezoek.

Plaatsbezoek

03

De deskundige zal een aantal stalen moeten nemen. Pleisterwerk, crepi, tegellijm… kunnen bij wet enkel als niet asbesthoudend beschouwd worden na labo-analyse.

Labo-analyse

04

De stalen worden geanalyseerd door een FOD WASO erkend labo.

Data-analyse en opmaak attest

05

Na de analyse door het labo kan alle info ingevoerd worden in de database van OVAM. Daarna kan het attest gefinaliseerd worden om het vervolgens te bezorgen aan de opdrachtgever.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat u vaak het bos door de bomen niet meer ziet wat betreft het aanvragen van een asbestattest en wat dit allemaal inhoudt. Wij hebben dit allemaal voor u op een rijtje gezet in onze vragen en antwoorden sectie.

Het begint met het boeken van een afspraak. Dit kan telefonisch of online. Onze keurder komt bij u langs en overloopt samen met u alle nodige documenten. Daarna volgt de inspectie, waarbij onze deskundige uitzoekt waar er zich eventueel asbesthoudende materialen bevinden. Het huisbezoek wordt afgerond, en het asbestattest wordt later vervolgens door de deskundige opgemaakt en nadien aan u bezorgd.

De standaard geldigheid van een asbestattest is 10 jaar. Bij asbesthoudende materialen met een hoog risico is de geldigheidstermijn beperkt tot 5 jaar.

In België voor gebouwen met bouwjaar voor 2001, kan de verkoop niet doorgaan zonder dit attest. De verantwoordelijkheid voor het verkrijgen van het attest ligt meestal bij de verkoper.

ingenieurs

Vraag een offerte aan

Sinds november 2022 is het asbestattest verplicht bij de verkoop van een gebouw dat vóór 2001 werd gebouwd. Huispunt bezorgt u binnen 5 werkdagen een erkend attest.

Wat zeggen onze klanten ?

We vinden het heel belangrijk om jouw input, goed of slecht, te ontvangen. We kunnen hier alleen maar beter door worden en onze service en kwaliteit nog beter maken. Dus geef ons gerust een review op onze google businesspagina.

Tijl Huysman

Heel tevreden van de service, een goede communicatie en het bedrijf heeft zich aan alle afspraken gehouden. TOP!

Geert Verscheure

Vlotte communicatie en goede coördinatie voor het opmaken van de noodzakelijke attesten bij verhuur of verkoop van onroerend goed.

Hugo Pauwels

Deskundig, vriendelijk en duidelijke informatie

Erik Nielandt

Heel vriendelijke en correcte afhandeling

eddy van Damme

Zeer vlotte klantvriendelijke communicatie en in overleg een perfecte uitvoering en afwerking van de meetpunten.

Nicole Van der beken

Correct - klantvriendelijk - geen lange wachttijd -correct en ongeveer de afgesproken prijs

Jelline De Backer

Zeer vlotte communicatie en opvolging. Voor al je attesten ben je hier op het juiste adres! Sterk aan te bevelen

Swipe


Klanten


Partners


BE 0736 416 674 - alle rechten voorbehouden

Made by